Het nieuwe elektrisch deelfietssysteem maakt afgelegen bedrijvenzones beter toegankelijk – en op die manier ook aantrekkelijker – voor woon-werkverplaatsingen. Dit nieuwe elektrisch deelfietssysteem wordt door Lantis samen met de Vervoerregio’s Antwerpen en Waasland ter beschikking gesteld. Het basisnetwerk in 37 Antwerpse en Wase gemeenten bestaat uit 1650 fietsen. Daarnaast hebben sommige gemeenten extra geïnvesteerd in een aanvullend netwerk. De hubs staan opgesteld aan mobiliteitsknooppunten. Dit zijn locaties waar openbaar vervoer (trein, tram, waterbus…) belangrijke haltes heeft, maar ook knooppunten waar park & rides gelegen zijn. Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en Alfaport Voka hebben de opdrachtgever overtuigd om het systeem op maat van ondernemingen in afgelegen bedrijvenzones te maken door middel van een zakelijk aanbod. Zo kan een werknemer vanaf een knooppunt met de elektrische deelfiets naar de onderneming fietsen en de fiets daar in de eigen bedrijfsfietsenstalling achterlaten om zo dezelfde fiets op het einde van de werkdag te gebruiken.

Voor wie

Werknemers van bedrijven gelegen in bedrijvenzones binnen de Vervoerregio Antwerpen en (een deel van) de Vervoerregio Waasland. Dit elektrisch deelfietssysteem focust op de first mile en last mile in combinatie met openbaar vervoer (dus van woonplaats naar station, bus, … en van trein, bus, … naar werkplek of bestemming).

Kostprijs werknemers

Abonnementsformules voor individuele gebruikers, maar ook het is mogelijk om te betalen per rit voor occasioneel gebruik.

Kostprijs werkgevers

Zakelijk aanbod voor woon-werkverkeer.

  • 40 ritten van 30 min. per maand (480 ritten/jaar): €600 per jaar excl. btw
  • 20 ritten van 12 uur per maand (240 ritten/jaar): €1080 per jaar excl. btw (min. order: 5 abonnementen)

Initiatiefnemers & uitbating

Initiatiefnemers

Lantis (financiert tevens het deelfietssysteem) i.s.m. vervoerregio Antwerpen en vervoerregio Waasland

Uitbating

Donkey Republic (Taco van der Steen – taco@donkeyrepublic.com)

Lees meer in onze Ondernemers