Het fietsgebruik in uw onderneming neemt ongetwijfeld toe. Dan bent u misschien toe aan de uitbreiding van uw fietsenstalling of wil u een nieuwe fietsparkeerzones uitbouwen. Maar hoe pakt u dit het best aan? Hoe voorziet u in een stalling die aan alle type fietsen voldoet? Welke ondersteunende faciliteiten mogen niet ontbreken? En wat met laadpunten, herstelzuilen, droogrekken…? Het project Model Fietsparking geeft u een unieke kans om uw ideeën of vraagtekens aan de praktijk te toetsen. De Model Fietsparking brengt heel tastbaar alle praktische kennis samen en laat u toe de juiste keuzes te maken. U krijgt er bovendien advies en wordt zelfs bijgestaan bij het ontwerp en de aanvraag van de omgevingsvergunning.

Voor wie

Werkgevers die overwegen een nieuwe fietsenstalling te bouwen. Het project richt zich in eerste instantie op ondernemingen in Zwijndrecht, maar ook van buiten de gemeente zijn bedrijven welkom.

Kostprijs werknemers

Niet van toepassing.

Kostprijs werkgevers

Een bezoek aan de Model Fietsenstalling en het advies is gratis. Ondersteuning en begeleiding bij het aanvragen van de omgevingsvergunning is eveneens gratis maar enkel voorzien voor ondernemingen op het grondgebied van Zwijndrecht.

Voordelen werkgevers

Ondernemingen kunnen putten uit een groot assortiment aan stallingsmogelijkheden en ervaringen in het bouwen van fietsenstallingen.

  • Bezoeken van model fietsenstalling: indeling, plaatsen voor snelparkeren, rekken in de hoogte, plaatsen voor bak- en cargofietsen,
  • Bekijken en inzicht verwerven in randfaciliteiten: beveiliging, herstelzuil, droogruimtes, laadlockers, kleedruimte, antislipvloeren…
  • Technisch advies: compatibiliteit voor banddiktes, stuurbreedtes, as-op-as-afstanden,…
  • Ondersteuning bij behoefteberekening
  • Advies
  • Bijstand bij opmaak omgevingsvergunning

Dit kan helpen bij de juiste investeringskeuze alsook het versnellen van het vergunningsproces.

Initiatiefnemers

De Model Fietsparking is een initiatief van de dienst Leefomgeving van de gemeente Zwijndrecht. De Model fietsenstalling is enkel te bezoeken op afspraak (Binnenplein 1, 2070 Zwijndrecht). Voor het advies en bijstand kan u terecht bij de mobiliteitsambtenaar.

Peter Raats (mobiliteitsambtenaar)

03 250 48 78

peter.raats@zwijndrecht.be