De Pendelbus is een collectief vervoerssysteem dat werknemers vanuit verschillende plekken in het Waasland en Antwerpen naar hun werkbestemming in de haven van Antwerpen en de Waaslandhaven brengt. De bussen vertrekken, na reservatie, op verschillende tijdstippen van en naar gereserveerde bedrijven. De pendelaars worden afgezet aan de ingang van het bedrijf. De Pendelbus rijdt routes die door ondernemingen worden aangevraagd.

Voor wie

Bedrijven of interimkantoren die een overeenkomst afsluiten met Pendelbus Haven. Elk bedrijf in de haven van Antwerpen (bedrijf met havennummer op Linker- of Rechterscheldeoever) kan zich aansluiten. Via een flexibel reservatiesysteem kunnen werknemers, uitzendkrachten, stagiairs, sollicitanten,… die bij het bedrijf werkzaam zijn, gebruik maken van het busvervoer.

Kostprijs werknemers

De pendelaar betaalt niet bij op- of afstappen. Maandelijks wordt gefactureerd aan de onderneming waarvoor hij/zij werkt. De onderneming kan deze kostprijs al dan niet doorrekenen aan de werknemer.

Kostprijs werkgevers

De kostprijs is afhankelijk van de route. De kostprijs is voor 120 % fiscaal aftrekbaar.

Voordelen werkgevers

  • Door een veilig en comfortabel alternatief voor de wagen, kan het wervingspotentieel uitgebreid worden: mensen die niet over een wagen beschikken, krijgen toch de mogelijkheid om een job in de haven uit te oefenen.
  • De kostprijs blijft beperkt aangezien de capaciteit afgestemd wordt op de actuele vraag.
  • Flexibel reservatiesysteem. Ook vaste shuttlediensten zijn mogelijk.
    Vaste vertrekplekken en routes. Bijkomende trajecten zijn mogelijk op aanvraag.
  • De uren zijn afgestemd op ploegendiensten.
  • Sollicitanten rijden gratis.

Initiatiefnemers

Dit is een initiatief van het Havenbedrijf Antwerpen en Maatschappij Linkerscheldeoever.

www.pendelbushaven.be
Bob Kussé
0470 63 09 57
Bob.kusse@pendelbushaven.be