De I-BUS of Industrie-bus is een pendelbus bedoeld voor werknemers uit de industrie in de haven van Antwerpen als woon-werkverkeer. I-BUS telt momenteel 39 routes : 27 bussen staan in voor de dagdiensten (5 weekdagen) en 12 bussen rijden elke dag voor de 3 ploegendiensten. Na een beperkt aantal haltes neemt de I-BUS de snelste weg naar de haven. Op een centrale overstapplaats, de hub aan de Tijsmanstunnel West, kunnen de reizigers aansluitend de pendelbus nemen naar hun bedrijf. Ook bij de rit naar huis komen alle bussen van de verschillende bedrijven eerst naar de centrale hub en stappen de gebruikers over op de correcte bus.

Voor wie

Personeelsleden van Covestro, Bayer, Evonik, Ineos, Lanxess en Inovyn kunnen hier gebruik van maken. Ook interim-werknemers, jobstudenten en contractoren van deze deelnemende bedrijven zijn welkom op de I-BUS.

Kostprijs werknemers

Gratis.

Kostprijs werkgevers

Meer info bij initiatiefnemer.

Voordelen werkgevers

  •  Door een veilig en comfortabel alternatief voor de wagen, kan het wervingspotentieel uitgebreid worden: mensen die niet over een wagen beschikken, krijgen toch de mogelijkheid om een job in de haven uit te oefenen.
  •  Aanbod is volledig afgestemd op de noden van het bedrijf, rekening houdend met arbeid in shiften.

Initiatiefnemers

I-BUS VZW

www.i-bus.be
Marc Toussaint
+32 3 560 35 53
info@i-bus.be