De Fietsbus laat fietsers toe de Schelde en het Kanaaldok in de haven van Antwerpen te kruisen via de Tijsmans- en Liefkenshoektunnel. Fietsers stappen met hun fiets aan de hand op bussen, die hiervoor speciaal zijn omgebouwd. De bus heeft haltes op de Noorderlaan, de Scheldelaan, het tolplein van de Liefkenshoektunnel en het complex Waaslandhaven Noord. De vier haltes zijn voorzien van veilige aansluitingen op de lokale fietsroutes. De Fietsbus rijdt elke dag met een frequentie van vier keer per uur tijdens de piekuren, en één keer per uur in de daluren. Reserveren is niet nodig.

Voor wie

Alle werknemers die in het havengebied werken.

Kostprijs werknemers

Gratis

Kostprijs werkgevers

Gratis

Voordelen werkgevers

  • Werknemers vermijden enorme omrijafstanden en verliezen dus minder tijd om met de fiets naar het werk te komen.
  • Werkgevers die willen inzetten op een actief fietsbeleid als alternatief woon-werkverkeer krijgen meer mogelijkheden om personeel te overtuigen de modal shift te maken.
  • Werkgevers krijgen meer kansen om werknemers, woonachtig op de andere oeververbinding, aan te trekken en/of vlotter naar hun werk te laten komen.

Initiatiefnemers

Dit is een initiatief van het Havenbedrijf Antwerpen. Meer info op www.defietsbus.be

Op de hoogte blijven van wijzigingen aan de route van de fietsbus, kan door in te schrijven voor de nieuwsbrief door je gegevens te mailen naar info@defietsbus.be