De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) staat via het Safe2Work-programma bedrijven bij op weg naar een veilig woon-werkverkeer van de werknemers. Afhankelijk van de behoeften van het bedrijf zijn de volgende diensten mogelijk:

  • Sensibilisering van werknemers (Safe2Workshops, sensibiliseringsacties, getuigenissen…)
  • Netwerkevents, opleidingen en een coachingaanbod rond verkeersveiligheid en mobiliteitsmanagement
  • Tools voor het verkeersveiligheids- en mobiliteitsbeleid in uw organisatie (checklists, planners…)

Voor wie

Voor werkgevers en ondernemingen in Vlaanderen

Kostprijs werknemers

Gratis

Kostprijs werkgevers

Afhankelijk van de gekozen dienstverlening.

Voordelen werkgevers

  • Ondernemingen zijn door de Welzijnswet (artikel 5) verplicht om een proactief preventiebeleid te voeren. 41 % van alle dodelijke arbeidsongevallen, zijn verkeersongevallen. Een duidelijke verkeersveiligheidsaanpak past daarom binnen het Globaal Preventieplan. Safe2Work kan een tool zijn om dat beleid op te zetten en/of uit te voeren.
  • Safe2Work helpt ongevallen te vermijden. ZElk ongeval dat vermeden wordt, betekent heel wat minder menselijk leed. 1 op 8 werknemers houdt een blijvend letsel over aan een arbeidsongeval in het verkeer.
  • Het vermijden van ongevallen, betekent ook een kostenbesparing voor het bedrijf. Een ongeval betekent een zware kost voor het bedrijf (tot 400.000 euro volgens het CNAMTS).

Initiatiefnemers

Safe2Work is een initiatief van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). De VSV werd bij decreet opgericht door het Vlaams Parlement en voert projecten uit in opdracht van de Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken.

Stationsstraat 110 – 2800 Mechelen
015 44 65 53
safe2work@vsv.be
https://www.safe2work.be/